bejegyezte: Szig Rendszergazda |

Szaktudományos megnyilvánulásaink

Szücsné Dr.Harkó Enikő – Módszertani bemutató óra

_______________________________________________________________________________________________

Hol parkoljunk?

 

Június 2-án, pénteken délután Fábián István tanár úr tartott egy érdekes előadást a 112-es teremben a Fermat–Torricelli-pontról, annak Pólya-féle (saját építésű) modelljének bemutatásával összekötve.

Az előadásban a témához kapcsolódóan szó esett Fermat, Mersenne és Torricelli munkásságáról, a számelmélet legújabb kérdéseiről, azok megjelenéséről a modern informatikában (az RSA- és az ECC-alapú titkosítási, biztonsági eljárások, a digitális aláírások matematikai alapjairól).

Ezt követően a hallgatóság megismerkedhetett egy alapvetően matematikai probléma fizikai (gyakorlati, illetve informatikai) megoldásával, rámutatva arra, hogy nem csak a fizika használhatja „szolgálólányként” a matematikát, de ez a kapcsolat fordított irányú is lehet.

A mintegy 45 perces előadást követően a résztvevők kipróbálhatták a demonstrációs eszközt, megismerkedve annak erényeivel és hátrányaival egyaránt.

Az előadás háttéranyaga (linkekkel, videókkal) a http://fabianfamily.hu/ftp.pdf címről letölthető.

Ezt már csak azért is érdemes megtenni, hogy az olvasók megismerkedjenek azzal, hogyan kell egy „komoly”, tudományos cikket, TDK- vagy szakdolgozatot pontos hivatkozásokkal, irodalomjegyzékkel ellátni, megírni. A dokumentum az általánosan elfogadott APA-stílus (American Psychological Association) rendszere szerint készült.

____________________________________________________________________________________________

Szakmai délután

szakmai délután -Széchenyi

Letölthető: Ide kattintva.

A változó magyar nyelv és irodalom érettségi írásbeli rész

Letölthető: Ide kattintva.

Őszi szakmai nap 2016

oszi-szakmai-nap

Teljes méretben: Őszi szakmai nap