Bolyai Természettudományi Csapatverseny 2018

A 2017/2018-as tanévre meghirdetett komplex természettudományi verseny  körzeti fordulóján Észak-Pannónia (Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas és Veszprém megye) körzetében gimnáziumi kategóriában első helyezést ért el a Dunaújvárosi Széchenyi István Gimnázium és Kollégium 7. E osztályos Medveállatkák nevű csapata.
Szép eredményt értek el az ötödikesek is, akik 100 csapatból a 4. helyen végeztek a körzeti versenyen. Az Erdei legendák nevű csapat tagjai voltak:
Varga Csenge, Tángli Mirtill,  Horváth Minka és Slihoczki Dániel 5. E osztályos tanulók. Felkészítő tanáruk: Kanálné Katona Edit.

Az ünnepélyes eredményhirdetést Székesfehérváron, a Hétvezér Általános Iskolában rendezték, ahová  – évfolyamonként és  kategóriánként – az első 6 helyezést elérő csapatot hívták meg, de csupán az első helyezést elérő csapatok vívták ki az országos döntőn való részvétel jogát.
Az országos fordulót március 10-én rendezték meg Budapesten. Az ország kisgimnazistáit a 7. évfolyamon 12 csapat képviselte.  Az írásbeli feladatlap megoldása után szóbeli fordulón kellett a csapatoknak a felkészültségüket bizonyítaniuk. A döntőn a széchenyis diákok végül az előkelő 4. helyezést szerezték meg. Felkészítő tanáraik Müllerné Ódor Marianna és Kanálné Katona Edit.
A győztes csapattagok:  Göblyös Bence, Karászi Martin, Fenyővári Krisztián Zoltán  és Nagy Erik Zoltán.

Gratulálunk a szép sikerükhöz!