Véget ért a „Célra tarts!” 2017 honvédelmi versenysorozat!

Az idei tanév elején hirdette meg középiskolások számára a „Célra tarts!” 2017 honvédelmi versenysorozatot az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrségi Dandár. A verseny célja az volt, hogy a középiskolás diákok megismerjék a Magyar Honvédség működését és feladatait, így népszerűsítve a fiatalok körében a szervezetet. A verseny mottója is ezt a célt fejezte ki: „A pályaválasztás palettájára kerüljön föl a terepszín is!”

A 4 fős csapatok a vetélkedő I. fordulójában egy egész napos „katonai kiképzésen” vettek részt a budapesti Petőfi–laktanyában, ahol a versenyen induló 44 középiskolás csapat tagjai különböző programokon bizonyíthatták rátermettségüket.

A továbbjutó csapatok között a Dunaújvárosi Széchenyi István Gimnázium és Kollégiumot a10. évfolyamos diákokból álló Masingeverek újratöltve csapat képviselte a 2017. november 17- én Budapesten a Honvéd Kulturális Központban (Stefánia Palotában) megrendezett országos döntőben.

A katonai témájú interaktív vetélkedőn a hadtörténelem, a katonakultúra, a haditechnika és a fegyverek ismerete állt a középpontban, melyet a versenyzők ismereteit bővítő előadásokkal (vitéz Szurmay Sándor életútjáról, a nevét viselő honvéddandár történetéről és feladatairól, a Magyar Honvédség békefenntartói misszióiról és az egészséges életmódról) is színesítettek. A plenáris vetélkedőt követően fegyverbemutatóval, a Honvéd Testalkati Program és az interaktív toborzó pont által kínált programokkal ismerkedhettek meg a diákok a palota különböző helyszínein.

A döntőbe jutott csapatok az egész napos versenyt követően ünnepélyes keretek között vehették át a teljesítményükkel nyert díjakat és a helyezésüket igazoló díszes okleveleket a dandárparancsnoktól.


Az iskolánkat képviselő Masingeverek újratöltve csapat a

„Célra tarts!” 2017 honvédelmi verseny országos döntőjében a XIV. helyezést érte el.

 

Az csapat által az országos döntő előzetes feladataként beküldött „Egy féltve őrzött magán (fegyver) gyűjtemény” c. honvédelmi vonatkozású, helytörténeti pályaművet (Power Point) a HM Zrínyi Média Kommunikációs Kft.(korábbi Zrínyi Kiadó) támogatói különdíjban részesítette.

A Masingeverek újratöltve csapat tagjai:

  Kéri Viktor, Bencs Botond, Simon Csongor, Horváth Ákos

Felkészítő (szervező) tanár: Süveges Zoltán

 

Eredményükhöz gratulálunk!