Céltra tarts! honvédelmi versenysorozat újratöltve

Az idei tanév elején hirdette meg (immár második alkalommal) középiskolások számára a Célra tarts! honvédelmi versenysorozatot az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrségi Dandár. A verseny célja az, hogy a középiskolás diákok (a tízéves jubileumát ünneplő MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrségi Dandárra vonatkozó ismereteiket is bővítve) megismerjék a Magyar Honvédség működését és feladatait, így népszerűsítve a fiatalok körében a szervezetet. A verseny mottója is ezt a célt fejezi ki: „ A  pályaválasztás palettájára kerüljön föl a terepszín is!”

A 4 fős csapatok a verseny I. fordulójában egy egész napos „katonai kiképzésen” vettek részt, ahol megismerkedhettek a katonaélet szépségével és nehézségeivel is.

2017.szeptember 29-én mintegy 180 középiskolás diák mérte össze erejét és tudását a budapesti Petőfi-laktanyában, ahol a csapatok különböző programokon (alaki kiképzés, fizikai felmérés, fegyverismeret) vettek részt, illetve ügyességi versenyeken (kézigránátdobás, lézerlövészet) bizonyíthatták rátermettségüket.

A Dunaújvárosi Széchenyi István Gimnázium és Kollégiumból 5 csapat (Intercisa, Széchenyi 2.0 – Hutvágnerné Róth Éva és Kovács Mira tanárnő diákjai; Bengázi titkos katonái, Masingeverek újratöltve, Ryan közlegény megmentői újratöltve – Süveges Zoltán tanár diákjai) indult a versenyen.

A résztvevő csapatok Budapest Főváros Védelmi Bizottsága által szervezett bemutató megtekintése után ünnepélyes keretek között vették át a dandárparancsnoktól a feladatok teljesítését igazoló okleveleket. Egyúttal a II. fordulójába jutott, legkiválóbban teljesítő csapatok megnevezésére is sor került.

A továbbjutó csapatok között iskolánkat a Masingeverek újratöltve csapat képviselheti a 2017. november 17- én Budapesten a Honvéd Kulturális Központban (Stefánia Palotában) megrendezésre kerülő országos döntőben.

A Masingeverek újratöltve csapat tagjai:

  Kéri Viktor, Bencs Botond, Simon Csongor, Horváth Ákos

 

Eredményükhöz gratulálunk!